Spørgsmål: Hvilken type jern er der i glutenfri mix?
Svar: I de produkter der er beriget med jern indgår et rent jernpulver kaldet ferrum reduktum.
Spørgsmål: Hvad er pektin, som er en ingrediens i Fin Mix?
Svar: Pektinet kommer fra citronskal.
Spørgsmål: Hvad er surdejskulturen i Landbrødmix lavet af?
Svar: Surdejskulturen er lavet af quinoa og ris.
Spørgsmål: Hvorfor er der så mange forskellige ingredienser i Semper glutenfri mix, fx sukker?
Svar: Vores mix er lavet af en blanding af ingredienser som gør at de er lette at bage og giver et godt brød. Det sukker som indgår i mix bruges af gæren og den største del af sukkeret forbruges under bagningen.
Spørgsmål: Hvor meget sukker er der tilbage efter bagning i Grov Mix og Fin Mix?
Svar: Der er ca. 4 g sukkerarter/100 g i begge Mix. Bager man et brød af disse Mix, vil stort set al sukkeret forbruges af gæren under bagningen.
Spørgsmål: Hvordan gør jeg, hvis jeg vil bytte almindeligt hvedemel ud med glutenfri mix i en almindelig opskrift?
Svar: Du bruger ligeså meget glutenfri mix, som du skal bruge hvedemel i opskriften.
Spørgsmål: Behøver der at være sukker i glutenfri mix?
Svar: Gæren har brug for sukker for at brødet skal kunne hæve. Den største del af sukkeret forbruges under bagningen.
Spørgsmål: Hvorfor er energiindholdet i Pofiber steget så meget?
Svar: Nye regler fra EU betyder, at man nu skal deklarere kostfibre så det indgår i det samlede energiindhold. 1 g kostfiber indeholder 2 kcal. I et produkt som Pofiber, der primært består af kostfibre får denne regel selvfølgelig stor betydning for det samlede energiindhold. Så der er stadig den samme pofiber i Semper Pofiber, men lovgivningen er ændret og derfor er det der står på emballagen ændret.
Læs mere om cookies
Luk