Skønne, sprøde, lette og knasende vaniljekranse, som smager ekstra meget af vanilje. De er en smule skrøbelige når de lige er taget ud af ovnen, så vær forsigtig når du løfter dem fra bageplade til rist.

Vaniljekranse

ca. 55-60 stk.

300 g Semper Fin Mix
1 vaniljestang
200 g koldt smør i tern
100 g hele mandler
200 g sukker
1 æg M

Sådan gør du:

  1. Hak mandlerne med vaniljestangen i en foodprocessor indtil massen er som groft mandelmel, der vil sikkert være lidt grovere stykker mellem mange mere fine.

  2. Tilsæt fin mix, smør og sukker og kør dejen indtil den er nærmest som rasp.

  3. Tilsæt det hele æg og kør et halvt minut til dejen er blandet. Tag den op af processoren og ælt den sammen til en kugle, hvis den virker meget fedtet, så tilsæt et par skefulde mere mel, det kan variere lidt alt efter æggets størrelse.

  4. Pak dejen ind i film, og lad den hvile koldt til næste dag, og kør den så igennem kødhakkemaskinen med stjernetylle på. Hvis du ikke er indehaver af en stjernetylle, så ruller du dejen i lillefingertykke "pølser", og former den til små ringe med en omkreds på ca 4 cm, ligesom på billedet.

  5. Bag vaniljekransene i en forvarmet ovn ved 190 grader i 7-8 minutter, til de er ganske let lysebrune. Tag dem forsigtigt af panden

 

 

 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Vaniljekranse