Stort lyst glutenfri brød

Med honning og Pofiber

Dette glutenfri brød bliver hurtigt en favorit. Det lette brød er ikke kun meget velsmagende, men også let at bage - nemlig klar på en time. Resultatet er et perfekt luftigt brød, der er velegnet til både morgenmad og madbrød.

1 brød60 minutter
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

  • 500 g Semper Fin Mix (ca 8 dl), gem 2 spsk

  • 10 gram (½dl) Semper Pofiber 

  • 3 ½ dl vand

  • 50 gram gær

  • 1 dl neutral olie

  • 1 tsk salt

  • ½ tsk bagepulver

  • 1 spsk honning

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 240° C

  2. Hæld lunkent vand i en skål, smuldr gæren i og rør rundt til gæren er opløst.

  3. Tilsæt olie, salt, Pofiber, bagepulver, honning og melmixen. Gem 2 spsk til senere. 

  4. Arbejd med dejen i cirka 5 minutter i en røremaskine til dejen er jævn og smidig. 

  5. Form dejen til en rund bolle. Sørg for hele tiden at have våde hænder, når du former brødet.

  6. Lad brødet hæve i cirka 20 minutter og snit derefter brødet med en kniv. Drys lidt mel på brødet. 

  7. Bag brødet på en plade nederst i ovnen i cirka 30 minutter.

Tip! Bank i bunden af brødet. Føles det hult? Ja? Så er brødet bagt færdigt!

Vill du heller have boller?

  1. Sæt ovnen på 225° C

  2. Hæld olie, salt, Pofiber og honning i en skål. Tilsæt vand og gær og rør rundt indtil gæren er opløst. Gem 2 spsk melmix og tilsæt resten sammen med bagepulveret i skålen og rør sammen.

  3. Arbejd med dejen i 3-4 minutter til dejen er blandet godt sammen. Brug gerne en køkkenmaskine med drejekroge. 

  4. Lad dejen hvilke i 10 minutter. Dejen skal være klistret og smidig og bør ikke æltes på bordet. 

  5. Form ca 20 boller med våde hænder, så dejen ikke klistrer. 

  6. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Spray eller pensl vand og tildæk med madfilm. Lad bollerne hæve 15-20 minutter til dobbelt størrelse. 

  7. Drys lidt melmix over bollerne og bag bollerne i midten af ovnen i ca. 12 minutter. (En plade ad gangen)

  8. Bollerne er klar, når de har fået lidt farve. Lad dem afkøle i et par minutter på bagepladen. 

Hjem / Opskrifter / Stort lyst glutenfri brød