Glutenfri sommerkage

Sommerkage

Ca 10 stykker

3 dl Semper Mix eller Fin Mix
3 stk æggeblommer
1 1/2 dl sukker
3/4 dl mælk
1/2 dl smeltet smør eller margarine
1 spsk bagepulver
1 tsk vanille

Marengsdej:
3 stk æggehvider
2 1/2 dl sukker

Topping:
3 dl piskefløde
1/2 l friske jordbær eller andre bær

Sådan gør du:

Marengsdej:

Pisk æggehviderne til en fast skum.

Tilsæt sukker og fortsæt med at piske i et minut.

 

Kagen:

1. Pisk æggeblommer og sukker luftigt.

2. Tilsæt mælk og det afkølede smør.

3. Bland Semper glutenfri mix med bagepulver og vaniljesukker.

4. Forvarm ovnen til 200 ° C.

5. Fordel dejen på bagepapir i en bradepande 30 x 40 cm. Bred derefter marengsdejen ud over kagen.

6. Kagen bages i cirka 15 minutter.

7. Lad kagen køle af og del den i to dele.

8. Pisk fløden og spred den ud over den ene halvdel.

9. Tilsæt de skiveskåret jordbær.

10. Læg så den anden halvdel af kagen på med marengs opad. 


Tip! Top med et tyndt lag flødeskum og et par bær, for et fint udseende.



Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Sommerkage