Smørrebrød med pocherede æg

En skøn dansk klassiker i svensk nyfortolkning!

Smørrebrød med pocherede æg

4 stk.

4 skiver Semper mørkt med fuldkorn
2 avocado
citron
friskost
et par dråber olivenolie
salt og chiliflakes
1 1/2 l vand (til pochering)
1 spsk. eddike (til pochering)
4 æg
græskarfrø
persille, finthakket

Sådan gør du:

  1. Skær avocadoen i tynde skiver. Dryp citronsaft over.

  2. Smør brødskiverne med friskost og kom avocadoskiverne på. Hæld olivenolie over og drys med salt og chiliflakes.

  3. Nu skal æggenes pocheres: Bring vand, eddike og salt i kog (2 tsk.). Skru ned, så det simrer. Slå æggene ud i en kop et ad gangen, og lad forsigtigt ægget glide ned i det simrende vand. Lad ægget koge i ca. 3 minutter og tag det op med en hulske. Lad det dryppe af på et stykke papir.

  4. Kom et pocheret æg på toppen af hvert stykke smørrebrød. Drys med græskarfrø og finthakket persille.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Smørrebrød med pocherede æg