Glutenfri safrantærte

Frisk og fuld af smag, uden hvidt sukker. Kan både nydes sommer og vinter!

Skinnende blank safrantærte

10-12 stykker

Havrebund:
2 dl Semper Havregryn
10 friske dadler, udkernede
1 1/2 dl kokos, revet
1/2-1 spsk. kakao
1/2 knivspids salt
1-1 1/2 spsk. kokosolie

Valgfrit:
1/2-1 spsk. kakao

Safranmousse:
3 spsk. kokosolie
4 spsk. honning
8 dl græsk yoghurt
2 pakker safran (1 g)

Sommerpynt: valgfrie bær, ristet kokos og honning

Vinterpynt: figner, valnødder og honning

Sådan gør du:

Bund:

  1. Blend dadler, reven kokos, kakaopulver og salt i køkkenmixeren.

  2. Tilsæt kokosolie og havregryn, og blend. 

  3. Fordel massen i en 22 cm springform. Stil på køl i fryseren eller køleskabet og gå i gang med fyldet.

Mousse:

  1. Varm kokosolien op i en gryde. Lad den køle af.

  2. Bland kokosolien med honning, yoghurt og safran i en skål.

  3. Fordel fyldet på havrebunden. Lad tærten stå i fryseren i mindst 3 timer. Kagen bør tøs op ca. 15 minutter inden servering.

  4. Pynt med sommer- eller vinterfyld og afslut med honning.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Skinnende blank safrantærte