Safranstang med bovete & teff

Boghvede er ikke kun nærende, men giver også et saftigt og godt bageresultat

Safranstang

2 stk

1 pakke Semper Bovete & Teff mel
3 1/2 dl mælk, stuetemperatur
1 1/4 dl sukker eller lys råsukker
1 tsk salt
1 dl kvark 

1/2 pakke gær (25 g)
1 pkt safran (1/2 g)

75 g smør eller 3/4 dl rapsolia

Fyld:
75 g smør, stuetemperatur 
1 dl sukker

4 tsk vaniljesukker

1 dl rosiner eller tranebær
4 dl mandelmasse, revet

Topping:

mandelflager
pisket æg
perlesukker

Sådan gør du:

  1. Bland mælk, sukker, salt, kvark, gær og safran i en skål. Rør forsigtigt, så gæren opløses.

  2. Tilsæt Boghvede og Teff mel (gem ½ dl af melet).

  3. Bland til en dej med en bagemaskine eller elpisker med en dejkrog, ca 2 minutter. Smelt smørret i mellemtiden.

  4. Tilsæt smør og bland, omrking 1 minut.

  5. Lad dejen hvilke, ca 15 minutter

  6. Drys melet over dejen og ælt dejen på bordet

  7. Del dejen i to dele. Form hver portion i en firkant (ca. 20 x 30 cm).

  8. Fordel smør, sukker, vaniljesukker, rosiner eller tranebær og revet mandelmasse på dejen.

  9. Rul dejen til en rulle og placer dem på en bageplade med bagepapir. Klip skiftevis i hver side af dejen.

  10. Lad dejen være dækket indtil størrelsen er fordoblet, omkring 1 time. Forvarm ovnen til 200 ° C.

  11. Pensl dejen med pisket æg. Top med mandelflager og perlesukker. Bag rullerne, omkring 20 minutter. Lad afkøle.

Tip! Opskriften kan også anvendes til traditionelle boller, de bages ved 225 ° C i ca. 10 minutter.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Safranstang