Rundstykker

En af de ting man kan kan savne som gluten-allergiker, er et godt klassisk rundstykke med blå birkes på toppen. Med Sempers glutenfri mel har du nu mulighed for at lave disse rundstykker, som smager ganske dejligt, og til forveksling minder om den glutenholdige vare. Dejen hæver over lang tid i køle-skabet, hvilket giver en særlig god smag, men det gør også, at de tager lidt tid at lave. Hvis du ønsker at forkorte hævetiden, så tilsæt en hel pakke gær, og forkort hævetiden til ca halvanden time.

3 spsk. Semper Pofiber
500 g Semper Mix
20 g. gær
1 spsk. sukker
5 dl. lunkent vand
1 spsk. salt
2 spsk. olivenolie
175 g grov mix + 2 spsk ekstra til at drysse over dejen inden hævning

Sådan gør du:

  1. Smuldr gæren i en skål og drys sukkeret over. 

  2. Lad gæren stå indtil den begynder at opløse sig med sukkeret. Tilføj vand og salt og rør til saltet er opløst. 

  3. Tilsæt olivenolie, Pofiber og de to slags mel og ælt dejen grundigt sammen, gerne på en maskine. Dejen vil virke ret våd og klistret, men det er me-ningen. Inden dejen stilles til hævning vendes den i de to spsk. mel, og dejen dækkes af et fugtigt klæde. 

  4. Lad den hæve et lunt sted i 3 timer, til den er ca. dobbelt størrelse. 

  5. Efter dejen har hævet, så deler du den i 10 dele og ruller hver dejklump til en kugle, som vendes i blå birkes. Det kan afhjælpe klistretheden, hvis du dypper hænderne i koldt vand inde du former rundstykkerne. 

  6. Læg rundstyk-kerne på en bageplade med bagepapir og dæk med først et stykke film og derefter viskestykke. 

  7. Lad rundstykkerne efterhæve i 1 time, til de er fint runde og du kan mærke at de giver efter for et let tryk. 

  8. Tænd ovnen på 220 grader, og lad den varme helt op. 

  9. Sprøjt en dl iskoldt vand ind i bunden af ovnen når du sætter rundstykkerne ind, og lad dem bage i 20-25 minutter på midterste rille, de skal være gyldenbrune og lysebrune i bunden. Egner sig fint til nedfrysning.

 

 

 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Rundstykker