Det med at finde et ordentligt glutenfrit rugbrød, kan godt være svært, men her har du et som både smager dejligt og meget rugbrøds-agtigt, og så er det ret nemt at lave. Det skal have god tid til at hæve, men så kan du jo lave alt mulig andet imens.

Rugbrød

1 pakke Semper Grov Mix
100 g hørfrø
50 g sesmfrø
100 g græskarkerner
1 spsk. salt
1 spsk. mørk sirup
4 dl lunkent vand
1 dl kærnemælk
20 g gær

3 spsk. olivenolie eller en neutral olie som raps eller vindruekerneolie

Sådan gør du:

  1. Bland frø og kerner i en blender eller en minihakker, og hak til det er som groft knas.

  2. Oplæs gæren i vandet sammen med saltet og tilsæt sirup og kærnemælk og de hakkede frø og kerner. Tilsæt en Grov Mix og ælt dejen sammen. Den skal være ret våd, omtrent som en meget tyk havregrød.

  3. Hæld olie i en brødform, jeg bruger en almindelig formkageform på ca 26x10 cm, og skrab dejen herned. Der skal være omtrent 3 cm til kanten. Glat overfladen godt af med en hånd dyppet i koldt vand, og læg et stykke fugtigt klæde over. Lad brødet hæve i 2-3 timer, det er lidt forskelligt hvor hurtigt det går.

  4. Sæt brødet i en kold ovn på en rist midt i ovnen og tænd for 170 grader.

  5. Bag brødet i ca halvanden time, til det er mørkt og lyder hult når du banker let i bunden. Det kan være det skal have op til to timer, men tjek undervejs.

  6. Når det er færdigt vendes brødet ud af formen, og køler ned til stuetemperatur, inden det vikles løst i et bomuldsklæde. Det er nemmest at skære i dagen derpå.

 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Rugbrød