Rødbedebrød med dild og creme cheese

Rødbedebrød

Ingredienser:

Rødbedebrød:
3 dl Semper Boghvede og Teff Mel
1½ dl Semper Glutenfri Havregryn
Ca. 250 g rødbeder
3 æg
50 g smør
1 spsk bagepulver
1½ dl mælk
Salt

Dild cream cheese:
200 g smøreost
1 æg
3 spsk Boghvede og Teff mel
En håndfuld dild
En knivspids salt

Sådan gør du:
1. Sæt ovnen på 200 °C.

2. Rengør rødbederne. Skrald dem og lad dem tørre på papir. Bag dem i ovnen i ca. 40 minutter til de er lette at skære ud med en kniv. Lad dem køle af og blend i en foodprocessor eller blender til en glat puré.
2. Sæt ovnen på 175 °C og klip et stykke bagepapir, så det passer i en brødform.

3. Bland de tørre ingredienser til brødet i en skål.

4. Bland smør, æg, mælk og rødbedepuréen i en foodprocessor.

5. Tilsæt de tørre ingredienser og mix til en jævn dej.

6. Bland alle ingredienser til ostecremen i en skål.

7. Fordel 2/3 af rødbededejen i formen. Kom ostecremen ovenpå rødbededejen. Top med den sidste tredjedel af rødbededejen.

8. Brug spidsen af en kniv til at lave et mønster i dejen og få den hvide ostecreme frem.

9. Bag brødet i ovnen i 45-50 minutter.

10. Lad brødet afkøle i mindst 10 minutter inden servering.

 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Rødbedebrød