Glutenfri rødbedebrød

Rødbedebrød med dild-cream cheese

Rødbedebrød

Opskrift på glutenfri rødbedebrød med dild-cream cheese, præcis lige så godt som det lyder!
 
Ingredienser
Rødbedebrød:
3 dl Semper Bovete Teff Mel
1,5 dl Semper Glutenfri Havregryn
ca 250g rødebeder
3 æg
50g smør
1 spsk bagepulver
1,5 dl mælk
Salt

Dild cream cheese:
200g flødeost
1 æg
3 spsk bovete teff
En håndfuld dild
En knivspids salt

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 200°C
  2. Rengør rødebederne, skræl og læg på et stykke papir. Bag rødebederne i ovnen i ca 40 min til de er bløde. Lad dem afkøle og blend i en foodprocessor til en jævn puré.
  3. Sæt ovnen på 175°C og klip et bagepapir som passer til brødformen.
  4. Bland de tørre ingredienser til brødet i en skål.
  5. Bland smør, æg, mælk og rødbedepuré i en foodprocessor.
  6. Tilsæt de tørre ingredienser og bland til en jævn dej.
  7. Bland alle ingredienser til flødeosten i en skål.
  8. Fordel 2/3 af rødbededejen i formen. Fordel flødeosten ovenpå rødbededejen. Top med den sidste tredjedel af rødbededejen.
  9. Stik en pind ned i dejen for at lave et mønster så man kan se lidt af den hvide flødeost.
  10. Bag i ovnen i ca 45-50 min.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Rødbedebrød