En kage som er en ægte prinsesse værdig

Prinsessetærte

Ingredienser:


Bunde:
1 dl Semper Fin Mix
Semper Profiber, til at drysse i formen
1 dl kartoffelmel
4  æg
2 dl sukker
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
Smør/kokosolie, til at smøre formen med

Vaniljecreme:
1 tsk vaniljepulver
1 dl fløde
2 ½ dl mælk
1 dl sukker
3 æggeblommer
1 spsk majsstivelse
25g blødt smør

200 g marcipanovertræk.
Kokosolie
Flormelis

Sådan gør du - tærtebunde:
1. Sæt ovnen på 175
°C.
2. Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smør/kokosolie og drys bunden med Pofiber.
3. Pisk sukker og æg let og luftigt. Bland de tørre ingredienser og rør dem dernæst ned i æggemassen.
4. Hæld dejen i formen.
5. Bag i den nederste del af ovnen i ca. 35 minutter.
6. Lad kagen køle lidt af i formen og vend den derefter ud på en bagerist og lad den køle helt af.

Vaniljecreme:
1. Kog mælk og vaniljepulver op i en lille gryde.
2. Pisk sukker, æggeblommer og majsstivelse til en creme uden klumper. Tilsæt den varme mælkeblanding og rør rundt.
3. Hæld cremen tilbage i gryden og lad den simre lidt under omrøring.
4. Tag gryden af varmen, tilsæt smørret og rør rundt.
5. Hæld cremen over i en skål, overdæk med folie og lad den stå i køleskabet i ca. 25 minutter.
6. Pisk fløden til skum og tilsæt til den nedkølede vaniljecreme.

Saml tærten:

1. Del tærtebunden i to dele.  
2. Smør syltetøj og dernæst vaniljecremen på den ene tærtebund.
3. Læg den anden tærtebund ovenpå.
4. Pisk fløden til skum og fordel på den øverste tærtebund samt rundt i kanten på hele tærten.
5. Læg marcipanovertrækket forsigtigt på tærten. Brug en skarp kniv og kør den langs kanten, så marcipanen ligger jævnt.  
6. Dekorer med en marcipanrose og drys tærten med flormelis inden servering.  

 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Prinsessetærte