Morgenmuffins Semper Glutenfri

En herlig blanding af frø, nødder og bær. Gå ud fra grundopskriften og tilsæt herefter hvad du nu har i huset!

Morgenmuffins

7 stk.

2 1/2 dl Semper Boghvede & Teffmel
1/2 dl Semper Havregryn
2 tsk. bagepulver
2 drys salt
1 tsk. kanel
50 g kokosolie
eller blødt smør
1 æble, groft revet
2 dl glutenfri havremælk eller anden plantebaseret mælk

Tilsæt en eller flere af følgende ingredienser:
1/2 dl solsikkekerner, hele
1/2 dl blåbær eller tranebær, tørrede
1 dl hasselnødder, groft hakkede
1/2 dl hele hørfrø
1 dl rosiner
Obs! Hele solsikkefrø og hørfrø kan indeholde spor af gluten!

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 225°C.

  2. Afmål melblanding, havregryn, bagepulver, salt, kanel og kokosolie (eller smør).

  3. Kom det hele i køkkenmixeren i et par minutter, indtil fedtstoffet er rørt godt ind i melet. Alternativt kan dejen æltes sammen med hænderne.

  4. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt hurtigt det hele sammen til en dej.

  5. Fordel dejen i muffinforme.

    Tip! Du kan roligt fylde formene helt op til kanten, for dejen hæver ikke så meget.

  6. Bag midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Morgenmuffins