Mocca & black bean cake

Sorte bønner giver moussen en cremet konsistens. Kombinationen af kaffe og chokolade er en ren vinder! Kan også laves uden laktose og mælk.

Mocca & black bean kage

10-12 stykker

Havrebund:
2 dl Semper Havregryn
10 friske dadler, udkernede
1 1/2 dl kokos, revet
1/2-1 spsk. kakao
1/2 knivspids salt
1-1 1/2 spsk. kokosolie

Valgfrit:
1/2-1 spsk. kakao

Mocca & black bean mousse:

125 g mørk chokolade
3/4 dl espresso eller stærk kaffe, varm
230 g færdigkogte økologiske sorte bønner i tetrapak, uden lage
60 g friske dadler (ca. 6 stk.), udkernede
1 dl yoghurt, alternativt sojabaseret yoghurt
2 tsk. vaniljepulver eller vaniljesukker
Et lille drys cayennepeber (valgfrit)

Valgfrit fyld:
jordbær i skiver, kakaonibs, hakkede kaffebønner

Sådan gør du:

Bund:

  1. Blend dadler, reven kokos, kakaopulver og salt i køkkenmixeren.

  2. Tilsæt kokosolie og havregryn. Bend. 

  3. Fordel massen i en 22 cm form med aftagelig kant. Stil på køl i fryseren eller køleskabet og gå i gang med fyldet.

Mousse

  1. Bræk chokladen i mindre stykker og kom dem i en gryde. Tilsæt varm espresso. Varm forsigtigt op om nødvendigt. Pisk til en tyk masse og lad det køle af.

  2. Blend bønner, udkernede dadler, yoghurt, vanilje og eventuelt cayennepeber i nogle minutter. Du opnår det bedste resultat med en højhastighedsblender.

  3. Tilsæt chokolademassen og fortsæt med at blende, indtil blandingen bliver til en ensartet mousse.

  4. Fordel moussen på havrebunden og lad tærten sætte sig i fryseren mindst 1 time.

  5. Tag tærten ud ca. 30 minutter inden servering. Pynt med skiver af friske jordbær, kakaonibs eller nogle grofthakkede kaffebønner.


Tip! Lav en dobbelt portion moussen, hvis du vil have en højere tærte.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Mocca & black bean kage