Syrlig, parfumeret, sødmefuld og duftende af jul. En kage som smager helt fantastisk, også efter et par dage. Prøv at server den med lidt drænet yoghurt, det er en skøn dessert.

Mandel- og appelsinkage

ca. 10-12 stk.

1 ½ dl. Semper Mix
200 g hele mandler med skal

100 g smeltet smør
1 dl. neutral olie, eks.
200 g rørsukker eller kokossukker
revet skal af 2 usprøjtede appelsiner & 2 citroner
1/2 tsk. stødt kardemomme
4 æg str. M
1 ½ tsk bagepulver
1 knivspids salt

Sirup:
saft fra 2 appelsiner og 2 citroner
125 g sukker
1 stjerneanis
3 hele kardemommekapsler
1 stang hel kanel
2-3 hele nelliker

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 175 grader og smør en springform, ca. 24 cm i omkreds.

  2. Blend alle ingredienserne til kagen sammen i en blender eller en køkkenmaskine indtil massen er ensartet.

  3. Bag kagen i ca. 30-35 minutter til den er gennembagt, tjek med en kødnål eller lignende.

  4. Når kagen tages ud af ovnen vendes den ud på et rundt fad. Imens simrer saften fra to appelsiner og citronen sammen med de hele krydderier og sukkeret i ca. 10 minutter eller indtil konsistensen er som tynd sirup. Vær opmærksom på at siruppen tykner når den er afkølet.

  5. Prik kagen over hele overfladen med en gaffel, kødnål eller tynd strikkepind, men lad være med at prikke hele vejen igennem kagen, så løber siruppen blot igennem kagen.

  6. Hæld den lune sirup hældes over.

  7. Lad kagen stå og trække i mindst en time, gerne mere. Den bliver kun mere saftig over de næste dage.

  8. Ved servering drysses kagen med flormelis, og de hele krydderier lægges i midten som pynt, det er både fint og julet.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Mandel- og appelsinkage