Glutenfri luciaboller

Tilsæt mandelmasse, hvis du er til ekstra saftige boller.

Luciaboller

ca 16 stk.

1 pakke Semper Mix eller Lavprotein Mix
100 g smør
1 1/2 dl vand til Semper Mix eller valgfrit mælk til Lavprotein Mix
1 æg
1 dl sukker
1 dl rosiner
1 pakke safran (1/2 g)
1 pakke gær (50 g)
eventuelt mandelmasse i små stykker

Pynt: perlesukker, rosiner

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt vand eller mælketype efter eget valg, så blandingen bliver lunken.

  2. Slå ægget ud i en separat skål og pisk let. Gem et par skefulde æg til penslingen.

  3. Kom æg, sukker, rosiner, safran, gær og dejvæsken i skålen og bland sammen.

  4. Tilsæt melblandingen lidt ad gangen (gem ca. ½ dl af melblandingen til udrulning af dejen). Bland til en ensartet dej med en elpisker med dejkrog eller en røremaskine, ca. 2 minutter. Lad dejen hvile i ca. 15 minutter.

  5. Drys dejen med mel og ælt den på et let meldækket køkkenbord. Fold dejen flere gange, så den bliver mere fast at arbejde med. Tip! Brug en dejskraber, hvis dejen er klistret.

  6. Form dejen som på billedet og kom bollerne på en plade med bagepapir. Tryk rosiner og evt. små stykker mandelmasse ned i luciabollerne.

  7. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse, ca. 35-45 minutter. Sæt ovnen på 225°C.

  8. Pensl med sammenpisket æg (1 spsk. æg + 1 spsk. vand) og drys med perlesukker.

  9. Bag bollerne til de har en fin farve, ca. 10-12 minutter.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Luciaboller