Supersprøde og lækre og virkelig nemme at lave. De bliver dejlige sprøde, disse knækbrød, og smager absolut ligeså godt som de købte, hvis ikke bedre.

Knækbrød

ca 20 stk.

1 dl Semper Havregryn
1 dl Semper Pofiber
ca. 2 dl Semper Grov Mix
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner eller græskarkerner
3/4 dl olie
2 dl vand
1 tsk fint salt
1 tsk. blå birkes
1 spsk. sesamfrø

Sådan gør du:

  1. Bland havregryn og alle frø og kerner sammen i en skål. Bland olie, vand og salt sammen og tilsæt til frøene og kernerne.

  2. Tilsæt Pofiber og Grov mel mix til resten af ingredienserne og ælt dejen sammen kortvarigt. Tænk på at den skal være omtrent som en grov mørdej, og tilsæt en smule mere mel, hvis det behøves.

  3. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og skær eller tryk den ud i den ønskede form.

  4. Drys med blå birkes og sesamfrø.

  5. Den kan også blot bages som et helt stort knækbrød, og når det er færdigt kan det knækkes i ukurante stykker, som vist på billedet.

  6. Bag dem ved 170 grader i ca 30 minutter – bagetiden varierer alt efter hvor tynde knækbrødene er, så hold øje.

  7. Lad den køle af på en rist, de skal være helt kolde før de lægges i en lufttæt dåse.

 

 

 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Knækbrød