Her er ingen hokus pokus, blot kage i sin enkleste form. Kagen kan sagtens laves uden blå birkes og citron, jeg har bare en svaghed for netop denne variant. Her er brugt Sempers Glutenfri mix som sammen med mandelmelet giver en helt forrygende konsistens.

Klassisk sandkage med citron og birkes

ca. 10 skiver

250 g Semper Mix
250 g smør
250 g sukker
4 store æg
revet skal af 1 citron
saften fra en halv citron
1 dl blå birkes
50 g mandelmel
1 tsk bagepulver
1 dl græsk yoghurt 10 %
revet skal af 1 citron

Sådan gør du:

  1. Pisk smør og sukker hvidt og luftigt, det tager ca 5 minutter, så en røremaskine kan være god her. Jo mere luft du pisker i blandingen, jo lettere og luftigere bliver den færdige kage.

  2. Pisk æggene i et ad gangen og rør grundigt efter hvert æg. Hvis dejen begynder at skille, så tilsæt et par skefulde af melmixen.

  3. Tilsæt citronskal og saft og rør yderligere et øjeblik.

  4. Bland melmix, mandelmel og bagepulver og sigt det i dejen, så øger du luftindholdet, hvilket er med til at sikre en luftig og let konsistens, tilsæt blå birkes og yoghurt.

  5. Pisk ved højeste hastighed i et øjeblik til dejen er akkurat blandet.

  6. Hæld dejen i en sandkageform med bagepapir i bunden og bag kagen ved 170 grader på midterste rille i ca. 50-55 minutter, eller indtil en kødnål kommer ren ud.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Klassisk sandkage med citron og birkes