Glutenfria kanelbullar
Opskrift glutenfri kanelsnegle

Lækre kanelsnegle

Kanelsnegle

1 pakke (500g) Semper Mix, Lavprotein Mix eller Fin Mix. Gem ca 2 spsk. til udrulning af dejen
75 g smør eller margarine
2 ½ dl mælk
1 pakke gær (50g)
¾ dl sukker
¾ knivspids salt
1 æg

Fyld:
75 g smør
¾ dl sukker
3 tsk. kanel

Pensling:
Æg & perlesukker

 

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælken og lad det blive varmt, omkring 37 grader C. Hæld det i en skål og rør gæren i.

  2. Tilsæt sukker, æg og salt. Tilsæt 2 spiseskefulde mel og tilsæt resten af melet mix og ælt til en smidig dej, brug gerne en røremaskine med dejkrog. Lad dejen være overdækket og hæve i 20-30 minutter.

  3. Forbered fyldet: rør smør ved stuetemperatur sammen med sukker og kanel (eller vanilje som alternativ til kanel).

  4. Alt dejen så den løsner sig fra skålen og en del af luften går ud af dejen. Drys lidt mel over dejen og på bordet.

  5. Del dejen i to på pladen og rul til en aflang kage ca 20x30 cm. Dejen skal ikke være tynd.

  6. Spred forsigtigt og jævnt halvdelen af fyldet ud over dejen.

  7. Rul sammen og skær / del i ca 2,5-3 cm tykke skiver. Brug en spatel til at flytte rullerne over på en bageplade med bagepapir.

  8. Lad dejen stå dækket omkring 20-30 minutter, indtil størrelsen er næsten fordoblet. Pensl med pisket æg og drys med perlesukker.

  9. Bag i ovnen ved 250 grader i ca 6-8 min

  10. Lad kanelsneglene køle af på risten under et viskestykke.

TIP!
Kan fryses ned og varmes op i ovn eller mikroovn!

 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Kanelsnegle