Julebrød

Et saftigt og vidunderligt krydret brød, der dufter af jul, men smager godt hele året rundt.

Julebrød

2 brød

1 pakke Semper Bovete & Teff mel 
1/2 pakke gær (25 g)
4 1/2 dl vand

1 1/2 tsk salt
4 tsk nelliker, formalet
1 1/2 tsk appelsinskal, formalet
2 tsk ingefær, formalet
1/2 dl rapsolie

1 dl mørk sirup
1 dl rosiner

Sådan gør du:

  1. Rør gæren i vandet. Bland salt, krydderier, olie og sirup.

  2. Tilsæt melet og ælt indtil dejen er glat og smidig, gerne i en røremaskine, ca 3 minutter.

  3. Balnd rosiner i dejen

  4. Hæld dejen i to smurte brødforme (2 x 1 l). Glat dejen ud med en ske eller spatel dyppet i madolie. Lad dejen hæve dækket ved stuetemperatur, indtil den er fordoblet i størrelse omkring 60-75 minutter. Forvarm ovnen til 220 ° C.

  5. Bag brødene i bunden af ovnen indtil skorpen får en fin farve, omkring 30-35 minutter.

  6. Læg brødene på risten. Lad det afkøle, indpakket i et viskestykke, mindst et par timer.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Julebrød