En vidunderlig krydret og lækker honningkage, som holder sig lækker og frisk over mange dage. Den dufter af jul, og smager herligt krydret.

Honningkage med smørcreme

350 g Semper Grov Mix
125 g mørk sirup
125 g honning, fast eller flydende
50 g muscovadosukker eller mørk farin
¾ dl vand
2 store æg
1 dl kærnemælk
saft og skal af 1 usprøjtet appelsin
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
1 tsk stødt ingefær

Hvid smørcreme:

125 g blødt smør
125 g flormelis
1 tsk vanilleessens

Fyld:

ca 250 g abrikosmarmelade
100 g mørk chokolade
1 spsk. smør

Sådan gør du:

  1. Varm sirup, honning, farin og vand op i en gryde og lad det simre ved svag varme til sukkeret er opløst, og hæld blandingen i en skål og lad den køle af.

  2. Bland de tørre ingredienser; mel, bagepulver, natron, stødt kanel, stødt ingefær, stødte nelliker og salt i en skål og sæt den til side.

  3. Når honning-sirupblandingen er afkølet, piskes æggene i et af gangen. Si mel-krydderblandingen i dejen, tilsæt appelsinsaft og –skal og kærnemælk og rør indtil dejen er glat.

  4. Hæld dejen i en smurt springform 24 cm i omkreds og bag kagen i 50-60 minutter ved 160 grader på ovnens midterste rille. Kagen skal være gennembagt, så tjek med en tandstik/kødnål eller lignende før den tages ud.

  5. Lad honningkagen køle helt af i springformen på en rist, før den deles på tværs i to dele.

  6. Til smørcremen piskes det bløde smør med flormelis til blandingen er helt hvid og luftig, det tager omtrent 5 minutter.

  7. Smør den nederste bund med et lag abrikosmarmelade og smør den øverste med smørcremen.

  8. Læg den øverste del på den nederste og tryk kagen let sammen. Kagen kan nu pakkes ind i film og holde sig fint et par dage inden den skal spises, det bliver den kun endnu bedre af, men kan også fint serveres samme dag.

  9. Smelt den mørke chokolade sammen med smørret over lavest mulige varme, og smør chokoladen over honningkagen.

  10. Lad chokoladen sætte sig et køligt sted. Kagen kan nu pakkes ind i film og holde sig fint et par dage inden den skal spises, det bliver den kun endnu bedre af, men kan også fint serveres samme dag.

  11. Opbevar den på køl, men tag den ud en halv time før den serveres, så smørcremen når at få stuetemperatur.

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Honningkage med smørcreme