Dette brød er super dejligt at riste til weekendens morgenbord, og perfekt hvis du skal lave en sandwich eller toast. Sesamfrøene giver en dejlig nøddesmag, som bliver endnu mere udtalt, når brødet ristes.

Groft sandwichbrød

Giver et stort sandwichbrød

300 g Semper Grov Mix
150 g Semper Boghvede & Teff mel
3,5 dl lunkent vand
25 g gær
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
1 spsk. honning
50 g sesamfrø

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt olie, salt og honning.

  2. Tilsæt Semper grov Mix, sesamfrø og teff-boghvedemels-blanding, og arbejd dejen sammen til den er lind og sej, gerne på en røremaskine. Dejen skal være temmelig våd i det, så pas på med at tilsætte mere mel.

  3. Lad dejen hæve i en skål med lidt olie i bunden i en times tid.

  4. Flyt dejen over i en brødform med bagepapir i bunden, og brug dine hænder til at glatte overfladen af. Det er nemmest hvis du dypper dem i koldt vand først, så klistrer dejen ikke fast.

  5. Drys med sesamfrø og lad brødet efterhæve i en lille times tid, til det er fint hævet op.

  6. Bag brødet ca 40 minutter på midterste rille i ovnen ved 220 grader, det er færdigt, når det lyder hult når du banker på det.

 

 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Groft sandwichbrød