Græskarkage

Opskrift på glutenfri græskarkage

Græskarkage

En kage som kan bages året rundt, men som passer ekstra godt om efteråret. Hvorfor ikke invitere dine venner på en halloween snack?

10-12 stykker

4 dl Semper Mix
100 g usaltet smør eller margarine
2 ½ dl sukker
3 æg
400 g græskar
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel

Glasur:
25 g usaltet smør
100 g flødeost
1½ dl flormelis
1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du:

  1. Rør smør og sukker porøst
  2. Tilsæt æggene, et ad gangen. Skræl og finriv græskaret og rør det i dejen
  3. Sæt ovnen på 175° C
  4. Bland Semper Mix, bagepulver og kanel, og rør det i dejen. Hæld dejen i en smurt og melet springform, ca 24 cm i diameter. Drys gerne med lidt Semper Pofiber.
  5. Bag kagen i den nedre del af ovnen i ca 40 min.
  6. Tag kagen ud og lad den køle af
  7. Bland smør, flødeost, flormelis og vaniljesukker til en glasur og lad den stå et stykke tid i køleskabet.
  8. Bred glasuren over kagen og lad kagen stå i køleskabet indtil servering.

Tip!
Rist græskarkernerne: skyld og rens kernerne for græskarkødet. Smør en ovnfast skål eller en bradepande med olie og tilsæt græskarkerner og salt. Rist i ovnen ved 175° C i ca 20-30 min. De er færdige når de får farve og begynder at dufte. 
 

Del på Facebook Del på Twitter
Hjem / Opskrifter / Græskarkage