Glutenfrit nemt landbrød

Saftigt og med sprød skorpe

Bag dit eget landbrød hurtigt og nemt. Vores luftige, nemme landbrød bages uden form på en bageplade. Drys gerne med glutenfri havregryn eller solsikkekerner. Smager super godt som det er, dyppet i lidt god olivenolie eller til hjemmelavede sandwich. Et perfekt brød, ganske enkelt!.

2 brød90 min
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

500 g Semper Boghvede & Teff Mel, gem ½ dl til at forme og pynte dejen (1 pakke /ca. 8 dl)

4,5 dl vand

50 gram gær

1/2 dl olie

1 tsk salt

1 spsk honning

Sådan gør du

  1. Varm ovnen til 250 grader.

  2. Opløs gæren i lunt vand, tilsæt olie, salt, honning og mix, men gem ½ dl mix til senere.

  3. Saml dejen i en røremaskine med dejkrog i ca. 5 minutter til du har en jævn og fin dej.

  4. Del dejen i to og form runde brød ved hjælp af lidt mix.

  5. Lad brødene hæve under et rent viskestykke i ca. 30 minutter, drys resten af mixen over brødene og snit dejen men en lille skarp kniv.

  6. Når brødet sættes i ovnen, sænker du temepraturen til 230 grader. Bages midt i voenn i ca. 25 minutter.

Tip! Drys med fx glutenfri havregryn eller solsikkekerner.

Hjem / Opskrifter / Glutenfrit nemt landbrød