Glutenfrit knækbrød

Supersprøde , lækre og virkelig nemme at lave. De bliver dejlige sprøde, disse knækbrød, og smager absolut ligeså godt som de købte, hvis ikke bedre.

Bag dit eget glutenfri knækbrød og tilføj alle dine yndlingsfrø. Her bestemmer du helt selv, hvor store stykkerne skal være.

45 min
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

1 dl havregryn

1 dl sesamfrø

1 dl hørfrø

1 dl solsikkekerner eller græskarkerner

1 dl Pofiber

3/4 dl olie

2 dl vand

1 tsk fint salt

Ca. 2 dl Grov mix

1 tsk. blå birkes

1 spsk. sesamfrø

Sådan gør du

  1. Bland havregryn og alle frø og kerner sammen i en skål.

  2. Bland olie, vand og salt sammen og tilsæt til frøene og kernerne.

  3. Tilsæt Pofiber og Grov melmix til resten af ingredienserne og ælt dejen sammen kortvarigt.

  4. Tænk på at den skal være omtrent som en grov mørdej, og tilsæt en smule mere mel, hvis det behøves.

  5. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og skær eller tryk den ud i den ønskede form. Drys med blå birkes og sesamfrø. Den kan også blot bages som et helt stort knækbrød, og når det er færdigt kan det knækkes i ukurante stykker, som vist på billedet.

  6. Bag dem ved 170 grader i ca 30 minutter – bagetiden varierer alt efter hvor tynde knækbrødene er, så hold øje.

  7. Lad dem køle af på en rist, de skal være helt kolde, før de lægges i en lufttæt dåse.

Hjem / Opskrifter / Glutenfrit knækbrød