Glutenfrit bondebrød

Saftigt med sprød skorpe

Bag dit eget bondebrød hurtigt og nemt. Vores luftige bondebrød, bager du nemt og uden form direkte på pladen. Top det evt. med havregryn eller solsikkekerner. Supergodt at spise som det er, dyppe i en god olivenolie, til suppen eller måske til varme sandwich? Et perfekt brød, helt enkelt.

2 brød90 min
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

  • 500 g Semper Bovete & Teff Mjöl, gem 1/2 dl til senere (1 pakke/ca. 8 dl)
  • 4,5 dl vand
  • 50 g gær
  • 1/2 dl olie
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. honning

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 250 grader.

  2. Opløs gæren i lunkent vand, tilsæt olie, salt og honning og melblandingen, men gem 1/2 dl til senere.

  3. Arbejd dejen sammen i maskine med dejkrog i 5 minutter, indtil du har en fin og jævn dej.

  4. Del den i to, og form dem til runde brød ved hjælp af melet.

  5. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter, sigt resten af melet over, og snit dejen med en lille skarp kniv.

  6. Bag brødene i midten af ovnen, og sænk temperaturen til 230 grader, når brødet sættes ind, bag i ca. 25 minutter.

 
Tips! Top brødet med fx havregryn eller solsikkekerner.

Hjem / Opskrifter / Glutenfrit bondebrød