Glutenfri tærte med forskelligt fyld

En mættende og solid tilbehørsklassiker til festlige middage af enhver art. For ekstra luksus kan du toppe med rucola, friske tomater og proscuitto.

6 stk30 min
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

Tærtedej til 1 madtærte:
2 1/2 dl Semper Havregryn
2 dl Semper Mix, Fin Mix eller Grov Mix
125 g smør
2 spsk vand

Fyld til madtærte med Västerbottensost:
4 æg
1 dl fløde
3 dl mælk
1 tsk. stødt paprika
1/2 tsk. salt
1 drys peber
4 dl Västerbottensost

Fyld til madtærte med blåskimmelost:
3 æg
2 1/2 dl mælk
3 dl revet ost (f.eks. en mild, hård ost)
1 1/2 dl blåskimmelost

Sådan gør du

Sæt ovnen på 225°C.

Tærtedej:

  1. Bland havregryn med din favorit Semper Mix. 

  2. Tilsæt smør og vand og ælt til en dej. 

  3. Tryk dejen ud i en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter).

  4. Bag i ovnen i ca. 10 minutter.

  5. Sænk ovntemperaturen til 200°C.

Fyld:

  1. Pisk æg, fløde og/eller mælk, krydderier og eventuelt salt sammen. Fordel osten i tærtebunden og hæld æggeblandingen over.

  2. Bag midt i ovnen, 25-30 minutter.

Hjem / Opskrifter / Glutenfri tærte med forskelligt fyld