Glutenfri svensk sandwichtærte

Prøv en af vores naboers favoritter; en svensk sandwichtærte med hummus, tzatziki og avokadocreme.

10-12 60 min
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

1-2 pakker Semper Grova XL
Ca. 600 g flødeost lavet på soja eller havre

Hummus:
250 g kikærter
2 fed hvidløg
4 spsk citronsaft
1 spsk spidskommen
1 dl olivenolie
1,5 dl vand (ca)
Salt og peber

Tzatziki:
2,5 dl sojayoghurt
½ agurk
1 fed hvidløg, hakket
¼ citron, presset
1 tsk olivenolie
Salt og sortpeber

Avocadocreme:
3 stk avocado
½ citron, presset
1 spsk rødløg, hakket
½ dl soja flødeost eller creme fraiche på havremælk

Pynt:
En håndfuld spinat
½ zucchini
1 gulerod
7-8 cocktailtomater
Græskarkerner

Sådan gør du

  1. Forbered hummus, tzatziki og avocadocreme
    Hummus: Blend alle ingredienser i en foodprocessor og smag til med salt og peber.
    Tzatziki: Riv agurken og læg det i et dørslag indtil vandet er drænet, kan tage en smule tid. Blend agurk med de resterende ingredienser og smag til med salt og peber.
    Avocadocreme: mos avocado med en gaffel og tilsæt de øvrige ingredienser under omrøring.
  2. Stil de forskellige dips i køleskabet.
  3. Skær kanterne af brødet
  4. Læg 1/3 af brødskiverne på et fad. Fordel tzatziki og avocadocreme på brødet. Fortsæt med endnu et lag brødskiver.
  5. Smør hummus over det næste lag af brød og afslut med et sidste lag brødskiver.
  6. Dæk sandwichtærten med plastfolie og lad den stå i køleskabet i ca 3-4 timer.
  7. Spred flødeost over hele sandwichtærten.
  8. Pynt med zucchini, græskarkerner, cocktailtomater, gulerod og spinat.

Hjem / Opskrifter / Glutenfri svensk sandwichtærte