Glutenfri sommerkage

En dejlig dessert med masser af lækre danske bær. Passer perfekt til en lun sommeraften!

1060 minutter
Average: 5 (1 vote)
1 Stem

Ingredienser

Kagedej:

3 dl Semper Mix eller Semper Fin Mix
3 stk æggeblommer
1 ½ dl sukker
¾ dl mælk
½ dl smeltet smør eller margarine
1 spsk bagepulver
1 tsk vanilje

Marengsdej:
3 stk æggehvider
2 ½ dl sukker

Topping:
3 dl piskefløde
Friske bær - eksempelvis jordbær, blåbær og hindbær.

Sådan gør du

Marengsdej:

1. Pisk æggehviderne til en fast skum.

2. Tilsæt sukker og fortsæt med at piske i et minut.

Kagedej:

1. Pisk æggeblommer og sukker luftigt.

2. Tilsæt mælk og afkølet smør.

3. Bland Semper Mix eller Semper Fin Mix med bagepulver og vaniljesukker.

4. Forvarm ovnen til 200 ° C.

5. Fordel dejen på bagepapir i en bradepande 30 x 40 cm. Bred derefter marengsdejen ud over kagen.

6. Kagen bages i cirka 15 minutter.

7. Lad kagen køle af og del den i to dele.

8. Pisk fløden og spred den ud over den ene halvdel.

9. Tilsæt de skiveskårede jordbær.

10. Læg så den anden halvdel af kagen på med marengs opad. 


Tip! Top med et tyndt lag flødeskum og bær, for et fint udseende.

Hjem / Opskrifter / Glutenfri sommerkage