Glutenfri rundstykker

Weekend kalder på rundstykker og disse er helt uden gluten, men skønne.

Lækre, sprøde, lette rundstykker behøver ikke være en umulighed, selvom man er nødt til at undgå gluten. Disse af slagsen er lavet på glutenfrit mel, og har den skønneste smag og konsistens af det traditionelle rundstykke, som vi kender det. Har man tiden til det, kan de også hæve natten over i køleskabet, og så efter på bradepanden efter de er formet til rundstykker, som beskrevet i opskriften

4 h 30 min
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

20 g. gær

1 spsk. sukker

5 dl. lunkent vand

3 spsk. Pofiber

1 spsk. salt

2 spsk. olivenolie

500 g Mix mel

175 g Grov mix + 2 spsk ekstra til at drysse over dejen inden hævning

Sådan gør du

  1. Smuldr gæren i en skål og drys sukkeret over. Lad gæren stå indtil den begynder at opløse sig med sukkeret.

  2. Tilføj vand og salt og rør til saltet er opløst. Tilsæt olivenolie, Pofiber og de to slags mel og ælt dejen grundigt sammen, gerne på en maskine.

  3. Dejen vil virke ret våd og klistret, men det er meningen. Inden dejen stilles til hævning vendes den i de to spsk. mel, og dejen dækkes af et fugtigt klæde.

  4. Lad den hæve et lunt sted i 3 timer, til den er ca. dobbelt størrelse. Efter dejen har hævet, så deler du den i 10 dele og ruller hver dejklump til en kugle, som vendes i blå birkes. Det kan afhjælpe klistretheden, hvis du dypper hænderne i koldt vand inde du former rundstykkerne.

  5. Læg rundstykkerne på en bageplade med bagepapir og dæk med først et stykke film og derefter viskestykke. Lad rundstykkerne efterhæve i 1 time, til de er fint runde og du kan mærke at de giver efter for et let tryk.

  6. Tænd ovnen på 220 grader, og lad den varme helt op.

  7. Sprøjt en dl iskoldt vand ind i bunden af ovnen når du sætter rundstykkerne ind, og lad dem bage i 20-25 minutter på midterste rille, de skal være gyldenbrune og lysebrune i bunden.

 

 

Egner sig fint til nedfrysning.

 

Hjem / Opskrifter / Glutenfri rundstykker