Glutenfri rødbedebrød

Bagt glutenfri rødbedebrød med dildcremeost. Saftigt brød med spændende smag. Lige så godt som det lyder! Yum! Yum!

145 minutter
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

Rødbedebrød:
3 dl Semper Boghvede & Teff Mel 
1½ dl Semper Havregryn
ca 250 g rødebeder
3 æg
50 g smør
1 spsk bagepulver
1½ dl mælk
Salt

Dild cream cheese:
200 g flødeost
1 æg
3 spsk Semper Boghvede & Teff Mel
En håndfuld dild
En knivspids salt

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 200° C
  2. Rengør rødebederne, skræl og læg på et stykke papir. Bag rødebederne i ovnen i ca 40 minutter til de er bløde. Lad dem afkøle og blend i en foodprocessor til en jævn puré.
  3. Sæt ovnen på 175° C og klip et bagepapir som passer til brødformen.
  4. Bland de tørre ingredienser til brødet i en skål.
  5. Bland smør, æg, mælk og rødbedepuré i en foodprocessor.
  6. Tilsæt de tørre ingredienser og bland til en jævn dej.
  7. Bland alle ingredienser til flødeosten i en skål.
  8. Fordel 2/3 af rødbededejen i formen. Fordel flødeosten ovenpå rødbededejen. Top med den sidste tredjedel af rødbededejen.
  9. Stik en pind ned i dejen for at lave et mønster så man kan se lidt af den hvide flødeost.
  10. Bag i ovnen i ca 45-50 minutter.

Hjem / Opskrifter / Glutenfri rødbedebrød