Glutenfri morgenmuffins

En herlig blanding af frø, nødder og bær. Gå ud fra grundopskriften og tilsæt herefter hvad du nu har i huset!

720 minutter
Average: 5 (1 vote)
1 Stem

Ingredienser

2 ½ dl Semper Boghvede & Teffmel

½ dl Semper Havregryn

2 tsk bagepulver

2 drys salt

1 tsk kanel

50 g kokosolie

eller blødt smør

1 æble, groft revet

2 dl glutenfri havremælk eller anden plantebaseret mælk

 

Tilsæt en eller flere af følgende ingredienser:

½ dl solsikkekerner, hele

½ dl blåbær eller tranebær, tørrede

1 dl hasselnødder, groft hakkede

½ dl hele hørfrø

1 dl rosiner

OBS! Hele solsikkefrø og hørfrø kan indeholde spor af gluten!

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 225°C.

  2. Bland Semper Boghvede & Teffmel, havregryn, bagepulver, salt, kanel og kokosolie (eller smør).

  3. Kom det hele i køkkenmixeren i et par minutter, indtil fedtstoffet er rørt godt ind i melet. Alternativt kan dejen æltes sammen med hænderne.

  4. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt hurtigt det hele sammen til en dej.

  5. Fordel dejen i muffinforme.

    Tip! Du kan roligt fylde formene helt op til kanten, for dejen hæver ikke så meget.

  6. Bag midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Hjem / Opskrifter / Glutenfri morgenmuffins