Glutenfri mocca & black bean kage (vegansk)

Kombinationen af kaffe og chokolade er en ren vinder! De sorte bønner giver moussen en cremet konsistens. Kan også laves uden laktose og mælk.

10-1260 min
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

Havrebund:
2 dl Semper Havregryn
10 friske dadler, udkernede
1 1/2 dl kokos, revet
1/2-1 spsk kakao
1/2 knivspids salt
1-1 1/2 spsk kokosolie

Valgfrit:
1/2-1 spsk kakao

Mousse:

125 g mørk chokolade
3/4 dl espresso eller stærk kaffe, varm
230 g færdigkogte økologiske sorte bønner uden lage
60 g friske dadler (ca. 6 stk.), udkernede
1 dl yoghurt, alternativt sojabaseret yoghurt
2 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
Et lille drys cayennepeber (valgfrit)

Valgfrit fyld:
Jordbær i skiver, kakaonibs, hakkede kaffebønner

Sådan gør du

Havrebund:

  1. Blend dadler, reven kokos, kakaopulver og salt.

  2. Tilsæt kokosolie og havregryn. Blend. 

  3. Fordel massen i en 22 cm form med aftagelig kant. Stil på køl i fryseren eller køleskabet og gå i gang med fyldet.

Mousse:

  1. Bræk chokladen i mindre stykker og kom dem i en gryde. Tilsæt varm espresso. Varm forsigtigt op om nødvendigt. Pisk til en tyk masse og lad det køle af.

  2. Blend bønner, udkernede dadler, yoghurt, vanilje og eventuelt cayennepeber i nogle minutter. Du opnår det bedste resultat med en højhastighedsblender.

  3. Tilsæt chokolademassen og fortsæt med at blende, indtil blandingen bliver til en ensartet mousse.

  4. Fordel moussen på havrebunden og lad tærten sætte sig i fryseren mindst 1 time.

  5. Tag tærten ud ca. 30 minutter inden servering. Pynt med skiver af friske jordbær, kakaonibs eller nogle grofthakkede kaffebønner.


Tip! Lav en dobbelt portion moussen, hvis du vil have en højere tærte.

Hjem / Opskrifter / Glutenfri mocca & black bean kage (vegansk)