Glutenfri luciaboller - opskrift
Jul

Glutenfri luciaboller

Anmeldelser

(5 votes)

(5 votes)

En klassisk opskrift på glutenfri luciaboller, safranboller eller lussekatte, som de hedder i Sverige. Så gode, at alle vil smage! Tilsæt mandelmasse, hvis du er til ekstra saftige boller.

  • Tilberedningstid
    1,5 TIMER
  • Portioner
    20 stk
  • Sværhedsgrad
    Mellem
Gem opskrift

Luciaboller med Semper Mix

  1. Mål Pofiber, psyllium, sirup, salt, safran, gær og æg af i en skål. Tilsæt fingervarm mælk og bland med en ske. Lad stå i 10 minutter.

  2. Tilsæt smeltet smør. Gem 2 spsk melmix og tilsæt resten af ​​melblandingen. Arbejd dejen i et par minutter, så den bliver helt glat og smidig. Det er bedst at bruge en køkkenmaskine eller en elpisker med dejkrog. Lad dejen hæve i 25-30 minutter.

  3. Tilsæt rosinerne.

  4. Arbejd med dejen i skålen med en ske i et minut eller deromkring for at slippe luften ud.

  5. Drys med lidt melmix og kom over på en meldrysset bageplade. Arbejd dejen let ved at folde den et par gange.

  6. Form til en tyk rulle og del i cirka 20 stykker, der formes til luftige luciaboller, som du lægger på plader med bagepapir. Brug så lidt mel som muligt, så overfladen ikke bliver melet og tør. Væd hellere hænderne i vand, hvis dejen er klistret (og evt. lidt olie).

  7. Tænd ovnen på 220°C.

  8. Lad luciabollerne hæve tildækket til dobbelt størrelse, ca. 30-40 minutter.

  9. Pensl bollerne med sammenpisket æg eller spray med vand. Pynt med perlesukker.

  10. Bages midt i ovnen, ca. 10-12 minutter.

Luciaboller med Semper Fin Mix

  1. Mål Pofiber, psyllium, sirup, salt, safran, gær og æg af i en skål. Tilsæt fingervarm mælk og bland med en ske. Lad stå i 10 minutter.

  2. Tilsæt smeltet smør. Gem 2 spsk melmix og tilsæt resten af ​​melblandingen og bagepulveret. Arbejd med dejen i et par minutter, så den bliver helt glat og smidig. Det er bedst at bruge en køkkenmaskine eller en elpisker med dejkrog. Lad dejen hæve i 10 minutter.

  3. Tilsæt rosinerne.

  4. Arbejd med dejen i skålen med en ske i et minut eller deromkring for at slippe luften ud.

  5. Arbejd med dejen i skålen med en ske i et minut eller deromkring for at slippe luften ud.

  6. Drys med lidt melmix og kom over på en meldrysset bageplade. Arbejd dejen let ved at folde den et par gange.

  7. Form til en tyk rulle og del i cirka 20 stykker, der formes til luftige luciaboller, som du lægger på plader med bagepapir. Brug så lidt mel som muligt, så overfladen ikke bliver melet og tør. Væd hellere hænderne i vand, hvis dejen er klistret (og evt. lidt olie).

  8. Tænd ovnen på 220°C.

  9. Lad luciabollerne hæve tildækket til dobbelt størrelse, ca. 20 minutter.

  10. Pensl bollerne med sammenpisket æg eller spray med vand. Pynt med perlesukker.

  11. Bages midt i ovnen, ca. 10-12 minutter.

    Tip! Kan fryses og lunes ovnen, men er bedst friskbagte!

Bruges i opskriften
Semper Pofiber - kartoffelfiber som kan bruges som glutenfri rasp

POFIBER

Semper Glutenfri Mix en glutenfri melblanding

MIX GLUTENFRI