Glutenfri luciaboller

Tilsæt mandelmasse, hvis du er til ekstra saftige boller.

1660 min
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

1 pakke Semper Mix
125 g smør
2 ½ dl mælk
3 spsk Semper Pofiber
2 knivspids salt
1 æg
1 dl sukker
1 dl rosiner
1 pakke safran (1/2 g)
1 pakke gær (50 g)
eventuelt mandelmasse i små stykker


Pynt: perlesukker, rosiner

Sådan gør du

  1. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælk og Semper Pofiber. Når væsken er varm tilsættes gæren. Rør rundt. 
  2. Bland de tørre ingredienser i en skål: 1 pk Semper Mix (gem 2 spsk til senere), sukker, salt og safran.
  3. Slå ægget ud i en separat skål og pisk let. Gem et par skefulde æg til penslingen.
  4. Tilsæt væsken (mælk, smør, gær og Pofiber) til melblandingen.
  5. Arbejd sammen til en dej med en dejblander eller elpisker.
  6. Lad dejen hvile i 10-15 minutter.
  7. Drys dejen med mel og ælt den på et let meldækket køkkenbord. Fold dejen flere gange, så den bliver mere fast at arbejde med. Tip! Brug en dejskraber, hvis dejen er klistret.
  8. Form dejen som på billedet til 10-12 boller og kom bollerne på en plade med bagepapir. Tryk rosiner og evt. små stykker mandelmasse ned i luciabollerne.
  9. Pensl bollerne med sammenpisket æg (1 spsk. æg + 1 spsk. vand) og drys med perlesukker.
  10. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse, ca. 35-45 minutter. Sæt ovnen på 220°C.
  11. Bag bollerne til de har en fin farve, ca. 10-12 minutter.

Hjem / Opskrifter / Glutenfri luciaboller