Glutenfri klassisk sandkage med citron og birkes

Her er ingen hokus pokus, blot en kage i sin enkleste form. Kagen kan sagtens laves uden blå birkes og citron, men vi synes, det giver kagen lidt ekstra. Sempers Glutenfri Mix sammen med mandelmelet giver en helt forrygende konsistens.

1045 min
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

250 g Semper Mix
250 g smør
250 g sukker
4 store æg
Revet skal af 1 citron
Saften fra en halv citron
1 dl blå birkes
50 g mandelmel
1 tsk bagepulver
1 dl græsk yoghurt 10 %

Sådan gør du

  1. Pisk smør og sukker hvidt og luftigt, det tager ca 5 minutter, så en røremaskine kan være god her. Jo mere luft du pisker i blandingen, jo lettere og luftigere bliver den færdige kage.

  2. Pisk æggene i et ad gangen og rør grundigt efter hvert æg. Hvis dejen begynder at skille, så tilsæt et par skefulde af melmixen.

  3. Tilsæt citronskal og saft og rør yderligere et øjeblik.

  4. Bland melmix, mandelmel og bagepulver og sigt det i dejen, så øger du luftindholdet, hvilket er med til at sikre en luftig og let konsistens, tilsæt blå birkes og yoghurt.

  5. Pisk ved højeste hastighed i et øjeblik til dejen er akkurat blandet.

  6. Hæld dejen i en sandkageform med bagepapir i bunden og bag kagen ved 170 grader på midterste rille i ca. 50-55 minutter, eller indtil en kødnål kommer ren ud.

Hjem / Opskrifter / Glutenfri klassisk sandkage med citron og birkes