Glutenfri kanelsnegle

Lækre kanelsnegle, præcis som vi alle elser dem!

16-201 h, 30 min
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

1 pakke (500g) Semper Mix, Lavprotein Mix eller Fin Mix. Gem ca 2 spsk. til udrulning af dejen
75 g smør eller margarine
2 ½ dl mælk
1 pakke gær (50g)
¾ dl sukker
¾ knivspids salt
1 æg

Fyld:
75 g smør
¾ dl sukker
3 tsk kanel

Pensling:
Æg & perlesukker

Sådan gør du

    1. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælken og lad det blive varmt, omkring 37 grader C. Hæld det i en skål og rør gæren i.
    2. Tilsæt sukker, æg og salt. Tilsæt 2 spiseskefulde mel og tilsæt resten af mel Mix og ælt til en smidig dej. Brug gerne en røremaskine med dejkrog. Lad dejen være overdækket og hæve i 20-30 minutter.

    3. Forbered fyldet: rør smør ved stuetemperatur sammen med sukker og kanel (eller vanilje som alternativ til kanel).

    4. Ælt dejen så den løsner sig fra skålen og en del af luften går ud af dejen. Drys lidt mel over dejen og tag den ud på bordet.

    5. Del dejen i to og rul til en aflang kage ca 20x30 cm. Dejen må ikke være for tynd.

    6. Spred forsigtigt og jævnt halvdelen af fyldet ud over dejen.

    7. Rul sammen og skær i ca 2,5-3 cm tykke skiver. Brug en spatel til at flytte rullerne over på en bageplade med bagepapir.

    8. Lad dejen stå dækket omkring 20-30 minutter, indtil størrelsen er næsten fordoblet. Pensl med pisket æg og drys med perlesukker.

    9. Bag i ovnen ved 250 grader i ca 6-8 min

    10. Lad kanelsneglene køle af på risten under et viskestykke.


TIP! 

Kan fryses ned og varmes op i ovn eller mikroovn!

Hjem / Opskrifter / Glutenfri kanelsnegle