Glutenfri julebrød

Et saftigt og vidunderligt krydret brød, der dufter af jul, men smager godt hele året rundt.

2 brød2 timer
Average: 5 (1 vote)
1 Stem

Ingredienser

1 pakke Semper Boghvede & Teff mel

½ pakke gær (25 g)

4 ½ dl vand

1 ½ tsk salt

4 tsk nelliker, formalet

1 ½ tsk appelsinskal, formalet

2 tsk ingefær, formalet

½ dl rapsolie

1 dl mørk sirup

1 dl rosiner

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i vandet. Bland salt, krydderier, olie og sirup.

  2. Tilsæt melet og ælt indtil dejen er glat og smidig, gerne i en røremaskine, ca 3 minutter.

  3. Bland rosiner i dejen

  4. Hæld dejen i to smurte brødforme (2 x 1 l). Glat dejen ud med en ske eller spatel dyppet i madolie. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur, indtil den er fordoblet i størrelse omkring 60-75 minutter. Forvarm ovnen til 220 ° C.

  5. Bag brødene i bunden af ovnen indtil skorpen får en fin farve, omkring 30-35 minutter.

  6. Læg brødene på risten. Lad dem køle af, indpakket i et viskestykke, mindst et par timer.

Hjem / Opskrifter / Glutenfri julebrød