Glutenfri jordbærlagkage

En rigtig jordbærdrøm

En klassisk jordbærkage er en himmelsk oplevelse, en rigtig sommerklassiker, som aldrig går af mode – i hvert fald ikke hvis vi skal bestemme. Med jordbær, vaniljecreme og flødeskum er det en vinder, som vi bager dels om sommeren, dels ved andre festlige lejligheder, da jordbærkage som sagt er en klassiker, der altid dur!

1 tærte, ca. 12 portioner1,5h
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

Tærtebund

● 3 dl Semper Fin Mix
Semper Pofiber til at drysse i formen
● 6 æg
● 2 1/2 dl sukker
● 1 tsk. bagepulver



Vaniljecreme

 

● 2 1/2 dl mælk
● 1/2 vaniljestang
● 1/2 dl sukker
● 2 æggeblommer
● 1 1/2 spsk. majsstivelse
● 20 g smør

 

 

Sådan gør du

Tærtebund

  1. Sæt ovnen på 180 grader.

  2. Pisk æg og sukker med håndmikser i mindst 10 minutter, til blandingen er hvid og luftig.

  3. Sigt melblandingen med bagepulver i, og vend det, indtil dejen er helt jævn og fin.

  4. Smør, og drys Pofiber i en springform, ca. 24 cm.

  5. Hæld dejen i formen, og bag midt i ovnen i ca. 35 minutter. Test med en strikkepind, om bunden er færdig, men undgå at åbne ovnen inden, da kagen i så fald falder sammen. Lad kagen køle helt af.


Vaniljecreme

  1. Varm mælken op med vaniljekornene i en kasserolle, til den er lunken.

  2. Bland sukker, æggeblomme og majsstivelse, og tilsæt væsken.

  3. Rør omhyggeligt rundt, og hæld det så tilbage i kasserollen, og varm op, indtil den begynder at simre og tykne, rør lidt mere, tag den fra varmen, og tilsæt smørret.

  4. Bland godt, og kom folie over. Opbevar den i køleskabet i 20 min.


Samling

  1. Skær kagebunden i to dele.

  2. Kom jordbærmarmelade og flødeskum på det første lang, læg en bund ovenpå, og bred vaniljecremen ud herpå. Stryg så den resterende flødeskum på, og afslut med jordbær i skiver og frisk mynte.

 

Hjem / Opskrifter / Glutenfri jordbærlagkage