Glutenfri ingefærkage

Julekagemænd -og koner

En julefavorit som smager dejligt kraftigt af ingefær og julekrydderier. Brug dem til dit kagehus!

45 min
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

Kagedej:

600 g Semper Fin Mix
150 g mørk sirup
100 g brun farin
175 g smør
1 stort æg
½ dl fløde
1 spsk stødt ingefær
1 spsk stødt kanel
1 tsk nellike
½ tsk allehånde
1 tsk natron
½ tsk fint salt

Glasur:

1 stor æggehvide
ca. 200 g flormelis

Sådan gør du

  1. Sæt honning, farin og smør over svag varme indtil smørret er smeltet og massen ensartet. Lad herefter blandingen køle helt, hvorefter ægget og fløden røres i blandingen.

  2. Til sidst røres melet, saltet og krydderierne i og dejen æltes hurtigt glat. Det kan føles ret blød, men vil sætte sig efter et døgn på køl.

  3. Pak honningkagedejen ind i film og lad den ligge køligt i mindst et døgn før den anvendes.

  4. Der er nu gået mindst et døgn, og du kan arbejde videre. Del dejen i 4 stykker og rul stykkerne et ad gangen mellem to stykker bagepapir til det har en tykkelse på 2-3 mm, det kan være nødvendigt at bruge en smule Fin Mix mel hvis dejen hænger fast på bagepapiret.

  5. Brug forme til at trykke figurer ud af dejen.

  6. Bag figurer ved 180 grader i 8 minutter, lad dem køle af på en rist.

  7. Glasuren laves ved at røre flormelis lidt ad gangen i hviden, det er nemmest med en elpisker på laveste hastighed, indtil glasuren er så stiv i konsistensen at der dannes små toppe, som kun langsomt bøjer bagover, når du fjerner piskerne.

  8. Brug en frysepose eller en sprøjtepose til at sprøjte glasuren ud på kagerne og lad den tørre over et par timer, før de lægges i en æske med bagepapir imellem lagene.

Hjem / Opskrifter / Glutenfri ingefærkage