Hjemmebagt gulerodskage uden gluten
Kager og sødt

Glutenfri gulerodskage

Anmeldelser

(18 votes)

(18 votes)

Dejlig saftig, sød og syrlig på en gang. Tænk at grøntsager kan smage så godt.

  • Tilberedningstid
    2,5 timer (inkl. aflkølning)
  • Portioner
    12 stykker
  • Sværhedsgrad
    Mellem
Gem opskrift

Sådan gør du

  1. Bund:

  2. Sæt ovnen på 175° C.

  3. Klip et bagepapir til, så det passer i bunden af en springform ca. 23 cm i diameter. Smør formen og drys med lidt Pofiber.

  4. Smelt smørret og lad det køle af.

  5. Bland melmix, bagepulver, kanel, vaniljesukker, kokos, salt og Pofiber i en skål.

  6. Pisk æg og sukker i et par minutter, til det er luftigt.

  7. Tilsæt revet gulerod og det smeltede smør til massen.

  8. Bag midt i ovnen i ca. 40 minutter, indtil kagen er gennembagt. Mærk efter med en strikkepind. Lad kagen køle af.

  9. Anret den kolde kage på et kagefad. Stil gerne kagen i køleskabet, så den er helt kold inden glasuren smøres på.

  10. Smørglasur:

  11. Bland friskosten i og pisk massen let og luftig. Stil på køl i mindst 30 minutter. Kom glasur på den kolde kage.

  12. Tip! Kagen kan stå i køleskabet, til den skal serveres.

Frosting:

  1. Rør blødt smør sammen med flormelis og vaniljesukker. Tilsæt citronjuice og pisk til en lind dej.

  2. Tilsæt flødeosten lidt ad gangen og pisk til frostingen er fluffy.

  3. Opbevar frostingen på køl, indtil den skal på kagen.

Bruges i opskriften
Semper Fin Mix en glutenfri melblanding

FIN MIX

Semper Glutenfri Mix en glutenfri melblanding

MIX GLUTENFRI