Glutenfri græskarkage

En kage som kan bages året rundt, men som passer ekstra godt om efteråret. Hvorfor ikke invitere dine venner på en halloween snack?

10-1245 minutter
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

4 dl Semper Mix

100 g usaltet smør eller margarine

2 ½ dl sukker

3 æg

400 g græskar

2 tsk bagepulver

2 tsk kanel 

Glasur:

25 g usaltet smør

100 g flødeost

1½ dl flormelis

1 tsk vaniljesukker

Til formen:

Semper Pofiber

Sådan gør du

  1. Rør smør og sukker  porøst
  2. Tilsæt æggene, et ad gangen. Skræl og finriv græskaret og rør det i dejen
  3. Sæt ovnen på 175° C
  4. Bland Semper Mix, bagepulver og kanel, og rør det i dejen. Hæld dejen i en smurt og melet springform, ca 24 cm i diameter. Drys gerne med lidt Semper Pofiber.
  5. Bag kagen i den nederste del af ovnen i ca 40 min.
  6. Tag kagen ud og lad den køle af
  7. Bland smør, flødeost, flormelis og vaniljesukker til en glasur og lad den stå et stykke tid i køleskabet.
  8. Bred glasuren over kagen og lad kagen stå i køleskabet indtil servering.

Tip!
Rist græskarkernerne: skyld og rens kernerne for græskarkødet. Smør en ovnfast skål eller en bradepande med olie og tilsæt græskarkerner og salt. Rist i ovnen ved 175° C i ca 20-30 min. De er færdige når de får farve og begynder at dufte. 

Hjem / Opskrifter / Glutenfri græskarkage