Glutenfri formbrød

Et perfekt brød

Er du ppå jagt efter en nem opskrift på formbrød? Her er et nemt og lækkert brød! Godt til alt fra morgenbordet til nattens ostemad.

2 stk45 minutter
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

1 pakke Semper Boghvede & Teff Mel
50 g gær
1 ½ spsk. honning eller rørsukker
4 ½ dl vand, stuetemperatur
½ dl rapsolie
1 tsk. salt
brødkrydderier, fx fennikel, anis eller kommen (valgfrit)

Sådan gør du

SÅdan gør du: 

  1. Rør gær og honning u i vand. Tilsæt melmix (gem 1 spsk til) og de øvrige ingredienser. Rør sammen til en jævn og smidig dej, gerne i en røremaskine, ca. 3 minutter.

  2. Fordel dejen i to smurte brødforme (2 x 1 l). Glat overfladen med meldryssede hænder og lad brødene hæve ildækket ved stuetemperatur til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter. 

  3. Sæt ovnen på 250° C.

  4. Pensl med vand og bages i ovnen i ca 30 minutter.

  5. Vend brødene ud på en bagerist og lad afkøle helt.

Hjem / Opskrifter / Glutenfri formbrød