Glutenfri falafler

Sesam falafler med sød kartoffel og peberfrugt.

245 min
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

Falafler:
3 spsk Semper Mix
230 g kikærter (fra dåse eller tørre der har ligget i blød natten over)
40 g koriander, hakket (kan erstattes af persille)
½ tsk gurkemeje
1 fed hvidløg
½ tsk salt
½ tsk bagepulver
1 spsk vand
1 knivspids cayennepeber
½ tsk spidskommen
½ løg
Sesamfrø
Olie

Søde kartofler:
1- 2 spsk Semper Pofiber
1-2 søde kartofler
Olie
Flagesalt

Peberfrugtscreme:
2 røde peberfrugter
2 spsk olivenolie
100 g valnødder
1 bundt bladpersille, grovhakket
1 tsk paprika
1 spsk citronsaft
Salt og peber

Sådan gør du

Falafler:

  1. Mix kikærterne i en foodprocessor. Tilsæt presset hvidløg og hakket løg. Mix til blandingen er grovhakket.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og mix til dejen er jævn.
  3. Form dejen til boller eller bøffer i ønsket størrelse. Rul i sesamfrø.
  4. Steg falaflerne på panden i olie i nogle minutter eller pensl dem med olien og bag i ovnen på 180 °C i ca. 20 minutter til de er gyldne.

 
Søde kartofler:

  1. Sæt ovnen på 180 °C.
  2. Skær de søde kartofler i den ønskede form og smør med olie.
  3. Drys de søde kartofler med Pofiber
  4. Top med flagesalt.
  5. Bages i ovnen i ca. 20-25 minutter til de opnår den ønskede konsistens.

 
Peberfrugtscreme:

  1. Sæt ovnen på 200 °C.
  2. Bag peberfrugterne hele i ca. 15 minutter, til de er bløde. Lad dem hvile. Fjern skindet på peberfrugterne og tag kernehuset ud.
  3. Blend peberfrugt og olivenolie til en glat creme.
  4. Hak valnødder og persille og bland det sammen med peberfrugterne. Smag til med paprika, citronsaft, salt og peber.
  5. Server falaflerne med en salat af bladgrøntsager, tomater og krydderurter sammen med de søde kartofler og peberfrugtcreme.

 

Hjem / Opskrifter / Glutenfri falafler