Glutenfri falafel med sötpotatispommes och dip
Middag

Glutenfri falafler

Anmeldelser

(0 votes)

(0 votes)

Sesam falafler med sød kartoffel og peberfrugt.

  • Tilberedningstid
    45 minutter
  • Portioner
    2
  • Sværhedsgrad
    Mellem
Gem opskrift

Falafler

  1. Falafler:

  2. Mix kikærterne i en foodprocessor. Tilsæt presset hvidløg og hakket løg. Mix til blandingen er grovhakket.

  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og mix til dejen er jævn.

  4. Form dejen til boller eller bøffer i ønsket størrelse. Rul i sesamfrø.

  5. Steg falaflerne på panden i olie i nogle minutter eller pensl dem med olien og bag i ovnen på 180° C i ca. 20 minutter til de er gyldne.

  6. Søde kartofler:

  7. Sæt ovnen på 180° C.

  8. Skær de søde kartofler i den ønskede form og smør med olie.

  9. Drys de søde kartofler med Pofiber

  10. Top med flagesalt.

  11. Bages i ovnen i ca. 20-25 minutter til de opnår den ønskede konsistens.

  12. Peberfrugtscreme:

  13. Sæt ovnen på 200° C.

  14. Bag peberfrugterne hele i ca. 15 minutter, til de er bløde. Lad dem hvile. Fjern skindet på peberfrugterne og tag kernehuset ud.

  15. Blend peberfrugt og olivenolie til en glat creme.

  16. Hak valnødder og persille og bland det sammen med peberfrugterne. Smag til med paprika, citronsaft, salt og peber.

  17. Server falaflerne med en salat af bladgrøntsager, tomater og krydderurter sammen med de søde kartofler og peberfrugtcreme.

Bruges i opskriften
Semper Glutenfri Mix en glutenfri melblanding

MIX GLUTENFRI

Semper Pofiber - kartoffelfiber som kan bruges som glutenfri rasp

POFIBER