Glutenfri espressotærte

For dig som elsker den intense smag af chokolade med et hint af espresso.

10-1260 min
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

Kage:

3 dl Semper Boghvede & Teffmel
Semper Pofiber til at drysse formen med
3 æg
1 1/2 dl fint rørsukker + 1 1/2 dl brun farin (eller 3 dl sukker)
2 dl olie (alternativt 175 g smeltet smør)
2 dl kakao
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2/3 tsk salt
2 dl kaffe, varmt

Fyld:
1 dl farin
3 spsk espresso eller stærk kaffe, varm
75 g blødt smør
3 dl flormelis
2 spsk kakao
2 tsk vaniljesukker
150 g friskost

Glasur:
150 g lys chokolade
1 dl piskefløde
1 tsk smør
1 knivspids salt

Sådan gør du

Kage:

  1. Sæt ovnen på 150°C.

  2. Beklæd bunden af en springform eller tærteform med løs kant (23 cm) med bagepapir. Smør formen og drys med Pofiber.

  3. Pisk æg og sukker luftigt i en skål. Tilsæt olie og bland let.

  4. Bland melblandingen og de tørre ingredienser sammen i en separat skål.

  5. Sigt halvdelen af melblandingen ned i ægge-og sukkermassen og bland sammen. Tilsæt herefter kaffen og sigt resten af melblandingen i. Bland forsigtigt til en jævn masse.

  6. Hæld massen i formen og bag midt i ovnen i ca. 45 minutter. Mærk efter med en strikkepind, kagen må gerne være lidt klæg i midten. Stil gerne kagen i køleskabet, så den er helt kold inden fyldet smøres på.

  7. Vend kagen med bunden i vejret ud på et tærtefad og fjern herefter bagepapiret. Skær kagen igennem på langs i en top og en bund.

Fyld:

  1. Opløs den brune farin i varm kaffe. Stil i køleskabet.

  2. Pisk smør, flormelis, kakao og vaniljesukker sammen til en ensartet dej.

  3. Tilsæt kaffe- og sukkerblandingen lidt ad gangen og pisk sammen til en ensartet masse.

  4. Tilsæt kold friskost og pisk sammen til en ensartet, luftig masse. Lad massen hvile et køligt sted.

  5. Fordel cremen på bunden. Læg toppen på og stil tærten et koldt sted, gerne i køleskabet, og lad den hvile i ca. 30 minutter.

Glasur:

  1. 150 g hakket lys chokolade.

  2. Kog piskefløden op. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Pisk til chokoladen er smeltet og massen er blevet fyldig og tyk.

  3. Tilsæt smør og pisk. Stil på køl i ca. 10 minutter.

  4. Fordel den kolde glasur over den afkølede tærte. Lad tærten sætte sig i køleskabet. 

Tip! Tærten kan fryses og senere tøs op i køleskabet, beregn ca. 5 timer.

Hjem / Opskrifter / Glutenfri espressotærte