Glutenfri drømmekage

Drømmekage er, som navnet antyder, drømmeagtig god.

12 stykker45 minutter
Average: 4.5 (8 votes)
8 Stemmer

Ingredienser

Kage:

  • 2 ½ dl sødmælk
  • 100 g smør
  • 4 æg str. L
  • 300 g sukker
  • 275 g Semper Fin Mix
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker eller korn af ½ vaniljestang   

 Kokostopping:

  • 150 g smør
  • 200 g kokosmel
  • 300 g brun farin
  • 1 dl mælk

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Varm mælk og smør i en gryde, til smørret er smeltet. Stil det til side. Pisk æg og sukker i en skål, til blandingen er hvid, tyk og skummende.
  • Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i æggemassen og vend med let hånd, til dejen er blandet. Bland forsigtigt mælke-smørblandingen i.
  • Hæld dejen i en smurt og melet bradepande og bag kagen på midterste rille i den varme ovn i 20 minutter.
  • Lav imens fyldet ved at blande smør, kokosmel, brun farin og mælk i en gryde. Rør i det under opvarmning, til alt sukkeret er smeltet, og fyldet er godt blandet sammen.
  • Fordel fyldet på den bagte kage og bag den i yderligere 5 minutter i ovnen.

Tag kagen ud og lad den køle af til stuetemperatur.

Hjem / Opskrifter / Glutenfri drømmekage