Glutenfri chokoladekage med forslag til glasur

Kaldes også kærlighedskager, hvilket giver god mening efter første bid. De lækre kager kalder i hvert fald kærligheden frem!

2030 min
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

4 1/2 dl Semper Mix, Fin Mix eller Lavprotein Mix
150 g smør
2 æg
3 dl sukker
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
2 spsk kakao
1 1/2 dl mælk

Kaffeglasur:
50 g smør
3 1/2 dl flormelis
4 spsk kaffe
1 spsk kakao
2 tsk vaniljesukker

Chokoladeglasur:
50 g smør
3 1/2 dl flormelis
4 spsk varmt vand
1 spsk kakao
2 tsk vaniljesukker

Pynt:
Kokosflager

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 225°C.

  2. Smelt smørret. Pisk æg og sukker luftigt i en skål.

  3. Bland melblanding, bagepulver, vaniljesukker og sigtet kakao og rør det sammen med mælken og det afkølede smør. Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir.

  4. Bag kagen i ca. 15 minutter.

  5. Smelt smørret til glasuren. Lad det køle af.

  6. Bland flormelis, kaffe, kakao, vaniljesukker. Hæld smørret i og bland til en ensartet masse.

  7. Kom glasur på den varme kage. Drys med kokos. Lad kagen køle af og skær den så ud i firkantede stykker. Alternativt kan kagen sagtens nydes uden glasur.

Hjem / Opskrifter / Glutenfri chokoladekage med forslag til glasur