Glutenfri boller i karry

Opskriften på en skøn "boller i karry" får du lige her. Fuld af smag og en lækker cremet konsistens -men helt uden gluten! Pofiberen i farsen giver saftige og lækre kødboller, med ekstra højt fiberindhold.

4 pers30 min
Average: 3 (1 vote)
1 Stem

Ingredienser

2 spsk Semper Pofiber
400 g hakket svine- og kalvekød, alternativt rent svinekød
1 medium størrelse revet løg
1 finrevet gulerod
1 stort æg 

1 strøget tsk havsalt

friskkværnet peber

Karrysauce:

2 spsk. kokosolie eller smør
1 mediumstort finthakket løg
1 lille syrligt æble i små tern
2 spsk mild eller mediumstærk karry
5 dl af kogevandet fra kødbollerne
1 dl piskefløde, alternativt kan kokosmælk anvendes
2 spsk maizenamel

Sådan gør du

  1. Bland det hakkede kød med resten af ingredienserne til farsen og ælt den godt sammen. Lad farsen hvile en halv times tid i køleskabet, så den kan sætte sig.

  2. Bring en stor gryde vand i kog med en halv teskefuld salt. Når vandet koger, formes farsen til små kødboller, som sænkes ned i vandet. Skru ned så vandet blot småbobler og ikke bulderkoger. Når kødbollerne kommer op til overfladen er de færdige, og kan tages op.

  3. Når karrysaucen skal laves, varmes olien op i en gryde, og løget og æblet svitses nogle minutter, til løget begynder at blive blødt og let transparent.

  4. Tilsæt karryen og lad den svitse med et minuts tid.

  5. Tilsæt kogevandet og bland maizenamelet med piskefløden til den er uden klumper.

  6. Lad  saucen koge op. Smag til med salt og peber og en smule sukker.

  7. Tilsæt kødbollerne og lad dem simre med i et par minutter.

  8. Server med hvide eller brune ris, evt. lidt finthakket æble og mangochutney.

Hjem / Opskrifter / Glutenfri boller i karry