Glutenfri blinis

Små lækre blinis, i en glutenfri version, lavet udelukkende på boghvede-teff-blandingen. De smager forrygende serveret, som her, med fuldfed creme fraiche og frisk stenbiderrogn; den perfekte forårs-luksusbid. Vend evt den friske stenbiderrogn med lidt salt.

5-6 pers20 min
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

150 g Semper Boghvede & Teff mel
3 dl kærnemælk, alternativt almindelig mælk
2 store æg, delt i blommer og hvider
60 g smeltet smør
1/2 tsk. natron
1 knivspids salt
1 tsk sukker ekstra smør eller neutral olie til stegning

Sådan gør du

  1. Pisk mælk, æggeblommer, smør, Boghvede & Teff mel, bagepulver, salt og sukker sammen til en ensartet, tyk dej uden klumper.

  2. Pisk æggehviderne ved medium hastighed til de begynder at danne stive toppe, som står af sig selv. Vend forsigtigt halvdelen af æggehviderne i dejen -pas på at du ikke slår luften ud af dem. Vend den resterende mængde æggehvider i dejen.

  3. Smelt smørret på en pande, gerne en slip-let, når smørret er bruset af, så sæt dejen på i spiseskefulde og lad bliniserne stege indtil de begynder at boble let i overfladen. Vend dem og steg dem færdige, til de er lyst gyldne på begge sider.

  4. Server de afkølede blinis med en skefuld creme fraiche, en teskefuld frisk stenbiderrogn, hakkede rødløg, lidt citron og frisk dild.

Hjem / Opskrifter / Glutenfri blinis