Glutenfri bønnebrød

Et lækker mørkt brød. Pakket med sunde frø, bønner, svesker og krydderier. Sundt og godt!

1 brød45 min
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

1 pakke Semper Boghvede & Teffmel
2 dl solsikkefrø, hele
2 dl hørfrø, hele
1 dl boghvedefrø, hele
1 dåse kogte sorte bønner i lage (380 g brutto)
200 g tørrede svesker
5 dl yoghurt eller mælkefrit alternativ
1/2 dl mørk sirup
1/2 dl olie
2 spsk kakao
2 tsk anis, malet
3/4 tsk kommen, malet

Pynt: Semper Havregryn

OBS! Hele boghvedefrø, solsikkefrø og hørfrø kan indeholde spor af gluten!

Sådan gør du

  1. Bland frø og boghvede i en skål og tilsæt lagen fra dåsen med de kogte bønner. Bland sammen.

  2. Tjek at sveskerne er fri for sten. Blend sveskerne og de afdryppede bønner til en fin masse.

  3. Kom samtlige ingredienser i køkkenmixeren og rør i mindst 3 minutter. Kom herefter dejen over i en 2 liters brødform, hvis bund og sider er dækket med bagepapir. Jævn dejens overflade. Drys med lidt havre, som du trykker let ned i dejen, så det sidder fast.

  4. Lad dejen hæve i 30-40 minutter. Sæt ovnen på 175°C, når halvdelen af tiden er gået. Bag  brødet i ca. 1 ½-2 timer. Brødet skal være mindst 98°C i midten.

  5. Vend brødet ud af formen og lad det køle af på en bagerist med et viskestykke over i mindst 4 timer.

Hjem / Opskrifter / Glutenfri bønnebrød