Glutenfri appelsin- og brunkagecheesecake

En lækker cheesecake med smagen af jul.

10-1560 min
Ingen bedømmelser endnu
0 Stemmer

Ingredienser

1 pakke Semper brunkager
50 g smør, smeltet
2 æg
1 dl sukker
250 g kvark
1 dl piskefløde
4 stk gelatine plader (husblas) 
ca 2 spsk appelsinjuice
1/2 appelsin (skrællet)

Sådan gør du

  1. Læg brunkagerne i en plastpose og knus dem med f.eks. en kagerulle.
  2. Bland kiksene med smeltet smør og tryk dem ud i en springform, ca 22 cm i diameter.

  3. Pisk æggeblommer og sukker porøst.

  4. Tilsæt kvark og fløde. Pisk yderligere nogle minutter. 

  5. Læg gelatine bladene i koldt vand i ca. 5 minutter. Hæld det meste af vandet fra og smelt derefter det efterladende i en gryde eller i en lille skål i mikrobølgeovnen på fuld varme i ca. 20 sekunder.

  6. Riv skallen af en skyllet appelsin og pres saften ud. Bland saften med æggeblandingen. Gem skrællen til pynt.

  7. Tilsæt den smeltede gelatine under omrøring. 

  8. Pisk æggehviderne til en fast masse og vend forsigtigt med den øvrige dej.

  9. Hæld dejen i springformen og lad det stå i køleskabet i mindst 3 timer.

  10. Fjern siderne af formen og pynt med appelsinskal.

Hjem / Opskrifter / Glutenfri appelsin- og brunkagecheesecake